Voor spoedgevallen buiten kantooruren (van 17.00 uur tot 08.00 uur) kunt u bellen met de spoedpost (voorheen de huisartsenpost (HAP)) op nummer:
’s Avonds, ’s nachts en in het weekend…..
Klachten die niet kunnen wachten?
Neem altijd tevoren telefonisch contact op met de SPOEDPOST
( 15 eurocent per minuut)
Let op! : de huisartsenpost in Venlo is per juni 2015 samengegaan met de spoedeisende hulp (SEH) van het ziekenhuis VieCuri. U kunt de spoedpost nu vinden aan de Professor Gelissensingel 20, 5912 JX Venlo.
Let op! :
Patiënten kunnen vanuit het buitenland niet met het 0900-nummer van de Spoedpost Noord-Limburg bellen.
Vanuit het buitenland is de Spoedpost Noord-Limburg bereiken via telefoonnummer 0031 – 77.320.37.58.
Sinds de zomer van 2001 doen de huisartsen van uw regio bij toerbeurt hun diensten vanuit de SPOEDPOST (voorheenhuisartsenpost (HAP)) Noord-Limburg.
U hoeft niet meer te zoeken naar de dienstdoende huisarts. Deze is altijd bereikbaar op de posten in Venlo en Venray. Hier wordt nog eens met nadruk gesteld, dat de huisartsenpost er is voor spoedeisende klachten of vragen, waarmee men niet kan wachten tot de volgende dag of na het weekend. In overleg wordt bekeken of, en in welke mate, op dat moment daadwerkelijke hulp nodig is. De dienstdoende huisartsen worden hierbij ondersteund door een team van ervaren en speciaal hiervoor opgeleide doktersassistentes.
U krijgt een doktersassistente aan de lijn die u meteen verder kan helpen. Terwijl u met haar in gesprek bent, worden uw gegevens genoteerd. Er is een huisarts aanwezig waarmee de assistente kan overleggen over eventuele verdere stappen. Soms kan worden volstaan met een eenvoudig advies of een recept, maar het is ook mogelijk dat u verzocht wordt om voor nader onderzoek naar een van de posten te komen. Indien nodig bezoekt de huisarts u thuis. Het is belangrijk dat u altijd van tevoren belt, dit ter voorkoming van lange wachttijden of onnodige hulpverzoeken.
Mogelijk beschikt de SPOEDPOST al over uw gegevens, maar u bespaart veel tijd als u het volgende bij de hand heeft wanneer u contact opneemt met de SPOEDPOST: naam van de patient, volledig adres, geboortedatum, telefoonnummer(s), naam verzekering, polisnummer en medicijngebruik.
Inmiddels hebben de patiënten hun weg naar de spoedpost wel gevonden. Helaas is er een tendens, waarbij de post in toenemende mate gebruikt wordt voor het aandragen van oneigenlijke (niet spoedeisende) klachten of vragen. Hierdoor wordt de post oneigenlijk belast en dit kan ten koste gaan van de hulpverlening bij daadwerkelijk gepresenteerde spoed.
Dus nogmaals het klemmend advies om, voordat u contact opneemt, zeker te zijn van het spoedeisende karakter van uw hulpvraag. Als u met een niet spoedeisende klacht de post onaangekondigd bezoekt, kan het zijn dat u langer moet wachten, omdat spoedeisende zaken met een telefonische vooraanmelding voor zullen gaan.
Bij het gebruik maken van de huisartsenpost geldt dus onverwijld:
neem altijd eerst tevoren telefonisch contact op via nummer:
0900-8818
(15 eurocent per minuut)
Uiteraard geldt ook dat bij verwondingen u rechtstreeks naar de post kunt komen. Het is echter aan te bevelen om ook hierbij even tevoren uw komst aan te kondigen. De dienstdoende arts kan daar dan alvast rekening mee houden.
Ook blijft gelden: bij spoedeisende klachten, waarbij elke seconde telt:
bel: 112
Gedetailleerde informatie over de posten kunt u ook vinden via het internetadres: www.cohesie.org Eventuele mail kunt u sturen naar assistente@cohesie.org Fax: 077-320.37.40
Let op: Als u 0900-nummers heeft laten blokkeren, adviseren wij dit aan te passen door enkel de 0906 (erotiek) en de 0909 (belspelletjes) lijnen te blokkeren en de serieuze 0900-lijnen, gebruikt door Politie en Huisartsenposten vrij te schakelen. Belt u daarvoor (met een niet geblokkeerd toestel) naar 0900 – 0244. Dit kan van maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 20:00 uur en op zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur. Daarnaast kunt u ook terecht bij uw telefoon-provider.